måndag 17 augusti 2015

Fläderchampagne

Hej solstråle!
Hoppas att allt är finfint och visst är det härligt att solen strålar från en klarblå himmel.

Idag har jag flyttat ut siffervärlden till altanen, helt underbart att kunna sitta ute och jobba.

I helgen var det premiär för vår hembryggda Fläderchampagne. Mums!

Champagnepremiär och den är riktigt bubblig!

Fläderchampagne
7 klasar fläderblommor
8 liter vatten
1 kg socker
2 skivade citroner
1 dl äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger

- Försök att ta bort eventuella insekter. OBS! Skölj inte blommorna.
- Blanda allt i en hink och låt stå i solen i tre dagar. Rör om en gång om dagen. Vår blandning stod i en vecka eftersom vi inte hann med att tappa upp den på flaskor...
- Sila över till flaskor med patent kork eller skruvkork och låt stå okorkade i solen i två dagar till. Tänk på att inte fylla flaskorna för mycket då det finns risk för att de kan explodera av trycket under jäsningsprocessen. Våra flaskor stod i solen i en vecka...
- Stäng korken och ställ svalt i två veckor.
- Servera  champagnen riktigt kall.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar